Radikalisering og ekstremisme fylder avisernes forsider og politikernes taler – og flytter borgernes stemmer. Men hvad er radikale holdninger egentlig? Hvordan bliver man radikaliseret – og af hvem? Og hvorfor taler vi om det hele tiden?
Den 25. marts kl. 19 slår Bydelshuset i Tilst dørene op for forestillingen “Ekstremt Demokratisk”. Det er et debatteater, som vil gøre publikum klogere på radikaliseringens væsen. Hvor rummeligt er vores samfund for vilde holdninger? Hvordan opfører man sig ”udemokratisk”? Og hvornår er man ude, hvor man ikke kan bunde?
Denne onsdag aften kan du møde en mangfoldig gruppe mennesker, som har haft radikalisering og ekstremisme helt tæt inde på livet. Du kan opleve dem fortælle om at være en del af yderliggående miljøer, føle sig marginaliseret i samfundet – og befinde sig i gråzonerne for, hvad man kan som en del af et demokratisk samfund. Om vejene ind og ud af ekstreme miljøer. Om hvilke spørgsmål, man skal stille til sine egne og andres holdninger. Og om grænserne for, hvad demokratiet kan rumme.
Personlige fortællinger og dialog med publikum
Forestillingen består først af en monologrække med personlige fortællinger fra en mangfoldig gruppe mennesker, der alle har haft ekstremisme og radikalisering tæt ind på livet. Efterfølgende har alle i publikum mulighed for at stille spørgsmål til de medvirkende og indgå i en dialog med dem om deres liv, de erfaringer de har gjort sig, og hvor de er i dag i deres liv.
Forestillingen og den efterfølgende dialog varer 1,5 time. Der er plads til 100 personer i publikum, og salen fyldes op ved først-til-mølle princippet på dagen.