Om LangkærparkenLangkærparken


Langkærparken ligger i Tilst på Haurumsvej, Langkærvej og Torstilgårdsvej. Afdelingen har 851 boliger med 1-5 værelser. Bebyggelsen er etagebyggeri i 3 etager i beton opført i 1969-71.

 Afdelingen gennemgik i perioden 2014-2016 en gennemgribende renovering af både boliger og udearealer samt opførelse af et bydelshus og fremstår i dag som moderne boliger med nye køkkener og badeværelser. 90 af boligerne er tilgængelighedsboliger med elevator.


Lejlighederne har store inddækkede altaner. Til stuelejlighederne er der have. 4- og 5-værelses lejlighederne har gæstetoilet (dog ikke tilgængelighedsboligerne). I afdelingen er der garageanlæg, parkering for campingvogne og trailere, cykelrum, legepladser, gæsteværelser, selskabslokale og et bydelshus med aktiviteter og café, der primært drives af frivillige. I Langkærparken er der masser af grønne arealer, og gennem hele bebyggelsen løber Ramblaen, et aktivitetsstrøg med bl.a. parkour, klatrenet, hoppepude og fitnessredskaber. Der er mulighed for at leje en nyttehave. Haverne er placeret ned mod Tilst Bypark.


Afdelingen har en god beliggenhed i Tilst ved Tilst Bypark og meget tæt på indkøbscentret ved Bilka og Anelystparken. I nærområdet er der institutioner, Tilst skole, sportspladser, idrætshal og bibliotek.


Solcelleanlæg

Langkærparken har solcelleanlæg på alle tage. I gennemsnit producerer hver blok 31.000 kWh/år, hvilket svarer til, at produktionen dækker fællesforbruget af strøm i Langkærparken.Klik herog følg med i hvor meget strøm solcelleanlægget producerer.


I efterkrigstiden opstod der i hele Århusområdet stor boligmangel. En række boligforeninger landet over begyndte derfor at bygge moderne boligblokke med - efter datidens målestok - store og komfortable lejligheder i de små landkommuner omkring Århus.


Boligblokkene blev opført som montagebyggeri med færdiglavede betonelementer, som bare skulle samles på stedet. Det blev derfor forholdsvist billigt at opføre et stort antal lejligheder. En boligforening, som skulle vise sig at få stor betydning for Tilst var Åbyhøj Boligforening. Ventelisterne til en lejlighed i Åbyhøj blev i løbet af 1960'erne så overtegnede, at der måtte ekspanderes.


I 1965 begyndte boligforeningen at forhandle med Tilst-Kasted kommune om planer for et nyt stort boligbyggeri med 783 lejligheder. Sognerådet i Tilst-Kasted var meget interesseret i at tiltrække flere indbyggere til den lille kommune og købte derfor Torstilgård med hovedparten af de tilhørene jorder, som siden blev solgt videre til boligforeningen. Åbyhøj Boligforening købte på egen hånd resten af jorden fra Torstilgård.

Boligbebyggelsen fik navnet Langkærparken efter engområdet Langkæret på Torstilgårds jord. Byggeriet stod på i perioden 1968-1972, og de første lejligheder stod klar til indflytning i 1970. Langkærparkens Butikscenter stod færdigt i 1973. Torstilgårds bygninger blev revet ned pånær den ene længe, der i 1977 blev overtaget af Åbyhøj Boligforening og kom til at huse boligforeningens håndværkerafdeling.


Langkærparken på Facebook

Tilslut digfællesskabet ogfølg med i hvad der rører sig rundt omkring i afdelingen.


Langkærparkens officielle Facebook side hedderLangkærparken i Tilst,og du kan blive medlem af den her